viernes, 27 de noviembre de 2009

Conseqüencies de l’avortament.

L' avortament provocat és una realitat social, que ha existit sempre, al marge de les prohibicions.
A través de la història, l'avortament induït ha estat freqüent matèria de controvèrsia per les seves implicacions ètiques, morals i socials. Ha estat prohibit o limitat en societats diverses i permès en altres. Per què? Dons perquè estava mal vist i perquè era considerat un crimen.

Però, a banda de tot això, a banda de “cartes” i vídeos sensacionalistes dels extrems més religiosos, a banda de la roïna visió que ens dona la història de l’avortament, es a dir, objectivament, ens agradaria avaluar les conseqüències a la societat de l’avortament.
Està clar que aquest mètode “anticonceptiu” divideix a la societat en pros i contra. Però la divideix asoles per qüestions religioses i de tradició? No. La divideix perquè i ha persones que pensen que açò és un assassinar.


Però, se pot assassinar a algú que no ha nascut. Objectivament sí. Busquem i trobem el significat de assassinar: arravatar i quitar a algú la seua vida.

Bé que el fet l’avortament no assassines a ningú, ja que no a nascut. Però que no l’arravates, per contra el seu futur al feto? No l’arravates el dret a nàixer? Sí, pots buscar totes les potes que tu en vulgues al gat, però si penses avortar, has d’admetre abans aquest fet.

A pesar de la “parrafada” que he exposat abans, no és eixe el fet el que empuja a molta gent a estar en contra. És altre fet. Un fet que està relacinat amb la nova llei aprovada pel gorvern.

La llei que autoritza als menors, (les menors més bé), amb 16 ayns a avortar sense consentiment ni la constància de la mare o el pare.

El misatge que està transmetent amb això el govern es clar, es clar i penós per al segle en el que estem. El misatge que, incoscientment, tranmiteix el govern és que els jòvens poden fer el que els vinga en gana sense repercusions. Es a dir, en lenguatge vulgar, primer m’obri de cames i després pregunte. QUÈ NO HI HA CONDONS???!!! QUÈ NO HI HA PÍLDORES???!!! QUÈ NO HI HA ANTICONCEPTIUS PER A QUÈ TINGUES QUE EVADIR LA TEUA RESPONSABILITAT FINS A L’ÚLTIM MOMENT?? Si senyors meus, aquest és el misatge que tranmiteix el govern. És molt evident que aquest métode afecta psicologicament a la mare, qui té que pensar-ho molt avans d’avortar i qui l’afecta després l’haver avortat. Però, actualment, el misatge del govern i de la societat amb aquestes lleis és que la conseqüencia de no posar barreres, (que mira que hi ha cents de barreres), a l’embaràs, (i a les malalties de transmisiò sexual), no hi ha de ninguna. I mira que ara hasta se donen píldores i parxes per al dia de després...

És clar, i això no se pot negar, que es necessari l’avortament per al bon funcionament i la justicia a la societat. Per exemple, deprés d’una violació, quan hi ha risc d’enfermetats mentals o enfermetats que faran malvivir al xiquet, o quan hi ha un error humà... Error humà, que no un “calenton”.

Per últim, vull exposar una combersació que vaig tindre amb una companya l’altre dia. La vaig preguntar si estava a favor on en contra. Ella me va respondre: “-Bé, jo estic a favor en el primer mes, i en determinades condicions. Però, si m’ocorregera a mí, avortaria sí o sí.” Os deixe això per a que reflexioneu. És permisible i bo per a la nostra societat que un adolescent aprenga que els actes no tenen conseqüencies?

4 comentarios:

Ana Estela i Gallach dijo...

Aquesta entrada no correspon al seu títol. No és informació objectiva ni parla de les conseqüències de l'avortament. Més bé és una opinió personal sobre la modificació de la legislació actual en matèria d'avortament i l'opinió no és la nostra. A més a més hi ha tota una sèrie de valoracions que no estan justificades.

Com que el bloc ha estat quasi inexistent fins al darrer moment no s'ha pogut corregir aquestes mancances abans.

Anónimo dijo...

jo pense que no heu entès la reforma de la llei de l'avortament... el govern no diu res d'això.. de fet, des del primer moment s'ha dit que l'avortament no es un mètode anticonceptiu per a utilitzar sovint... es una intervenció quirúrgica que es deu utilitzar COM A ULTIMA MESURA, ja que deixa moltes conseqüències al cos, i amés, com comenteu, no protegeix de les ETS. crec que deuríeu de parar-vos a pensar un poc, ja que dieu moltes coses sense sentit.

Unknown dijo...

eeeeh nano quien eres, aqui de anonimos nadaaa

Víctor dijo...

Bé, primer que res me presente: soc el creador principal d'aquesta entrada, Víctor. Vaig intentar respondre a l'anònim. Primer que res, nosaltres no intentem ni deixem de intentar entendre la llei. El que fem és interpretar el que els mitjans de comunicació en la seua majoria fan tranlucir d'aquesta llei i el que saleix en les portades, que és el que com a molt antenen un adolescent. I és que al final, el que pot antendre una adolescent és que quedarse embaraçada té solució fàcil i tan sencilla com anar al metge sense que els seus pares s'anteren, (pense que hi ha que recalcar això de que no fa falta el coneiximent i permís dels pares per a una OPERACIÓ QUIRÚRGICA),i així se pot acabar pensant que és fàcil evadir la responsavilitat dels adolescents de fer us d'anticonceptius, ( i anti MTS).
Per últim, dir que jo pense que aquesta llei que se està plantejant té, com altres tantes, moltes llacunes (és diu així?).
Bé, gràcies per proposar el debat anònim, i "saludos".

Publicar un comentario